a szerző

Damaris Kofmehl

1970-ben Svájcban született keresztyén bestsellerszerző. Több mint negyven regényét adták ki és fordították le különböző nyelvekre.

Művei között fantasy-trilógiát, ifjúsági krimiket és számos, valós történeteken alapuló true-life-thrillert is találunk. Regényei – melyekhez Brazíliában, Pakisztánban, Guatemalában, Chilében, Peruban, Ausztráliában és az USA-ban végzett kutatómunkát – bankrablók, drogdílerek, gyilkosok, huligánok, prostituáltak és családon belüli erőszakot elszenvedettek valós és megrázó élettörténeteit tárják az olvasók elé. 

www.damariskofmehl.ch

damaris kofmehl

(Regény - igaz történet alapján)

Natalie, a fiatal amerikai barlangászlány 2015-ben egy ukrajnai expedíción megdöbbentő leletekre bukkan a föld alatt: cipőket, edényeket és egy gabonamalmot talál, meg egy héber feliratú arany nyakláncot. A nyomok egy zsidó nagycsaládhoz vezetnek, melynek tagjai 1942-ben ott találtak menedéket Hitler katonái elől. Az egyik túlélő, az ekkor már nyolcvankilenc éves Josa Burker megeleveníti Natalie előtt a tizenévesen átélt üldöztetés történetét, hogyan tartotta benne a reményt családja bátorsága, összetartása és hite, valamint a gettóba zárt kedvese iránt érzett szerelme a legsötétebb időkben is. Azt is elárulja Natalie-nak, mit jelent a barlangban talált aranylánc szív alakú medáljára vésett, héber 91-es szám…

Tony Brown

Nem élhetek, de meg sem halhatok

Tony egy észak-karolinai börtönben látta meg a napvilágot, hat hónappal azután, hogy lopás miatt elítélt anyját megerőszakolta egy börtönőr. Örökbefogadó szülőkhöz kerül, ahonnan azonban a rendszeres bántalmazások miatt a gyámhatóság kiemeli és árvaházban helyezi el.

„Úgy tűnt, hogy árvaként még nem éri el az ember a társadalom legalsó fokát, hanem van egy még alacsonyabb szint is, amit csak az olyan gyerekek ismernek, mint én, akinek nem az az egyetlen bűne, hogy nincsenek szülei, de még azt a gaztettet is elköveti, hogy túl sötét bőrszínnel születik.”

Gyermekkorát csillapítatlan szeretetéhsége és az abúzus különböző formái kísérik. Tizennyolc évesen utcára kerül, drogdílerként a rendőrség elől bujkál, míg végül már csak egyetlen kiutat lát nyomorából: az öngyilkosságot. Élete ekkor azonban drámai fordulóponthoz érkezik…
… ami olyan mértékű változást hozott, hogy egészen 2017-ben bekövetkezett haláláig Damaris Kofmehl svájci írónő férje lehetett.

Tizennyolc éven felülieknek!

Halálos bűn

FBI-helikopterek csattogó zaja a fejed fölött, rendőrkutyák ugatása a hátad mögött. Tovább kell rohannod, nem engedheted meg, hogy elkapjanak. A mögötted lévő utat gyilkosság, drog és árulás borítja. Karriered, dicsőséged, vagyonod és egész életed ezer apró szilánkra tört szét, melyeket nem tudsz már összeszedni. 

Mindened megvolt, amiről csak álmodni lehet: pénz, szex, drog. Aranyszínű BMW-t vezettél, a rave mozgalomban drag queen voltál, testőreid voltak, és saját sofőröd. Most egy kipárnázott szobában asztalhoz szíjaznak. Utolért az igazság. Szembenézel vele?

Lehet, hogy a bolondok házába kerültél? Lesz majd egy tárgyalás, amelyen a sorsodról döntenek. A rendőrség és a múltadból felsorakozó emberek mind készen állnak arra, hogy ellened valljanak.
Mindenki állítja, hogy tudja, mi történt, csak az a baj, hogy te magad nem emlékszel semmire.
 
Tizennyolc éven felülieknek!

Az igazi Tony Brown

Az igazi Tony Brown

Demetri Betts Észak-Karolinából származó modell, táncos, író és lelkész különösen nehéz gyermekkora miatt került a drog világába, annak folyománya volt depressziója, hajléktalansága, majd végül öngyilkossági kísérlete is. Egy drámai fordulat után azonban énekeivel, írásaival, szavaival és tetteivel sokaknak mutatott kiutat hasonló helyzetekből.

Demetri a legkülönlegesebb emberek egyike volt, akivel valaha találkoztam. 2002. május 15-én ismerkedtünk meg. Akkor nem tudtam, hogy még ugyanabban az évben feleségül is megyek hozzá!
Hajléktalan gyerekek közötti projektemet látogatta meg Sao Paolóban, és mély benyomást tett rám feléjük irányuló szeretete. Ugyanúgy, ahogy élettörténete is! Ezért utaztam aztán novemberben az USA-ba, hogy Demetriről könyvet írjak. És… egymásba szerettünk, majd két héttel később összeházasodtunk. Még az esküvőnk napján felírtuk egy fehér papírlapra az álmunkat: a társadalom peremére szorult emberekért akarunk síkra szállni.

Demetri olyan hatással volt rám, mint soha senki más. Gondolkodásmódomat radikálisan megváltoztatta. Tőle tanultam meg, hogy az embereket ne a külsejük alapján ítéljem meg. Ő mutatta meg nekem, mit jelent feltétel nélkül szeretni az embereket. Folyamatosan tágította a horizontomat. Ő bátorított arra, hogy a legkülönbözőbb emberekről írjak könyveket világszerte, és soha ne hagyjam, hogy mások beskatulyázzanak. A legjobbat hozta ki belőlem, és mindig sokkal több lehetőséget látott bennem, mint én magam.

Szeretett férjem 2017. május 15-én, épp megismerkedésünk 15. évfordulóján, váratlanul elhunyt. Életéről három könyvet írtam, az első Tony Brown, folytatása pedig a Halálos bűn.

Damaris Kofmehl

E-könyv

Nyomtatott könyv

Fotók: Damaris Kofmehl